Kisvárosi Kalandok részletes programja, plakátjai

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kisvárosi Kalandok részletes programja, plakátjai

2020-09-03 - 2020-09-05

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!
Zenés kávéház és a Gerje Party Fúvósegylet koncertje a Művészetek Háza “teraszán” kerül megrendezésre.

Kedves Albertirsaiak!

Szeptember 3.-5-ig tartjuk városnapi rendezvényeinket, melyre szeretettel várjuk Önöket!

A jelenlegi helyzet miatt programjainknak nem az Erzsébet tér ad helyet, hanem Kisvárosi kalandok címen, négy új helyszínen- Faluház, Könyvtár, Művelődési Ház és Művészetek Háza- várjuk a lakosságot:
Szeptember 5.-én a programsorozat a Pomázi Tűzoltó Zenekar térzenéjével veszi kezdetét, a Mirelite Parkban, reggel 9 órakor.
• A megszokott főzőverseny helyett kőleves élménnyel várjuk a gasztronómia kedvelőit, akik az összefogás jelképeként a testvérvárosok ízeit kóstolhatják meg „étlapunkon”. Minden helyszínen más- más levessel kedveskedünk. A Faluházban csorbalevest főz Réczi Pál, az Aranypatkó étterem vezetője, a Szlovák Önkormányzat kapusznyikot süt a kemencében, a gyermekeket a TS Gastro gyümölcslevessel és palacsintával várja az Állati jó gyermekszigeten. A különleges ízek kedvelői a francia hagymalevest (művelődési ház) és a minestronét (Művészetek Háza) kóstolhatják meg.
• A Faluház kirakodóvásárral, fafaragó bemutatóval, néptánc előadással, citera – és harmonika muzsikával várja a kilátogatókat.
KultúrTúra keretében pedig kellemes biciklitúrát lehet venni a Ceglédberceli Falumúzeum és a Csemői Helytörténeti Gyűjtemény meglátogatásával.
• A művelődési házban a sportdélelőtt keretében jóga, zumba és senior örömtánc foglalkozásokra várjuk a mozgás szerelmeseit és mindazokat, akik most szeretnék kipróbálni az említett „sportokat”. 13 órától kávéházi hangulattal várjuk vendégeinket: Tánczos Tibor és Murvai Julika dalai csendülnek fel élőben az előcsarnokban, majd a Gerje Party Fúvósegylet ünnepi koncertjével zárul a művelődési ház programja.
• A könyvtár Állati jó gyermekszigetté alakul. A délelőtti órákban Kerekítő foglalkozásra hívja Bogdán Dóra a kisgyermekes családokat, majd Kőhalmi Ferenc bűvészbemutatója következik, és egy zenés interaktív gyermekműsorral is igyekszünk mosolyt fakasztani a gyermekek arcára. Egész nap az ökolabirintus és – klímasátor környezettudatos programjai ésállati jó kézműves foglalkozások várnak titeket.
• A Művészetek Házába kilátogató vendégeink, Kádár Ferkó Fotószínházában visszautazhatnak az időben és korhű ruhában és háttér előtt fényképezkedhetnek. Ezen a napon 3 alkalommal (14.00, 15.00, 16.00) Fekete Alexandra kiállítása tárlatvezetéssel is megtekinthető.
A napot igazi olasz hangulatban zárjuk, a Don Lázi swingtet ad koncertet a Művészetek Háza „teraszán”. A koncertre jegyek válthatók a művelődési ház irodájában 1000 Ft-os egységáron.

Egy kis ízelítő a fotószínházhoz.

(katt a linkre) fotószínház bemutató video a Youtube-on.

Egy kis ízelítő a koncerthez.

(katt a linkre) Don Lázi Swingtet video válogatás a Youtube-on.

 

Major Judit a kulturális bizottság elnökének vezetésével szeptember 3.-án Városismereti sétán szeptember 4.-én a Katolikus Templomban “A reformáció hatása a templom belsők változására” című előadáson vehetnek részt.
Szeptember 4.-én délután Miklosovits László képzőművész Hommage á Márai Sándor 1900/2020 című irodalmi  – művészeti albumának bemutatójára invitáljuk Önöket 16 órai kezdéssel, majd 18 órakor Gyüde Eszter komolyzenei koncertjére.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Részletek

Kezdés:
2020-09-03
Vége:
2020-09-05